Wednesday, October 8, 2008

low ropes course

PERALATAN
tali pp rope...
guni
helmet
gloves
kern mantle
flysheet
kasut yang bersesuaian..

bagi blogger yang belum pernah mencuba boleh panggil saya dan pelajar sr113...
untuk mencuba huhuhu.... ada bran ke.... boleh la skit2...
aktiviti ini nampak senang dan mudah je... tapi tak semudah sangkaan mata....

aktiviti nie mesti mendapatkan tapak yangb bersesuaian.... keadaan anchor yang bagus itu yang paling penting dan patut diutamakan oleh setiap pelajar... kalu ada pelajar dari kolej mara nak cuba boleh la contact omar 017-3681288... antara aktivitinya..:
1.multiple vine
2.foot loop
3.leopard crawl
4.criss cross
5.high postman walk
6.forward tension treaverse
7.backward tension treaverse
8.swinging tyres
9.balancingbeam/plank
10.burma bridge
11.jacobs sladder
12.monkey cross
13.chicken walk
14. spyder web

banyak sangat tue... hari nie cuma buat sampai yang ketujuh sahaja....
insyallah gambar akan dikongsikan bersama...
apa yang penting dalam aktivit ini bukan sahaja kita belajar memasang dengan menjalankan aktiviti.. ciri-ciri keselamatan kami amat dititk berat oleh lec. kami iaitu EN.HISYAM@HICMAT.. jika ada yang ingin tahu lebih lanjut beliau mempunyai blognya yang tertera di gadget vip... ikatan yang dibuat terdiri daripada glove hitch, butterfly.. tali yang diikat mestilah bersesuaian dengan peserta... andaikan peserta berat 100 kg.. semestinya ketegangan tali amat dititik beratkan... ketinggian juga amat dititik beratkan... andainya ada yang tggi mencecah 190cm .. setentunnya memerlukan pemasangan yang bersesuaian... setidaknya sama rata dgn yang rendah seperti saya ni... gambar akan dikongsikan bersama nanti... untuk 1001 malam jika berminat boleh la ajak kawan-kawan 1001 malam untuk melakukan aktiviti outdoor nie... sekian....

3 comments:

cicak kering said...

ala...
omar pon bole handle nyer...
die da byak pgalamn da tu...
lpaz ni sape2 nak wat low rope course,leh la datg kat teratai 5(5505)..
harga yuran bole dirunding...kakakakakakaka!!!
jgan mara:)

DaNGER-MaN said...

okie body..
nnt aku rkmen kn spe2 yg nk wt jmpe ko...

kaoru kasuga mizutani said...

hye..
thanx.. (^_^)
x expect ada org len baca blog saya.. =) nway, mmg ada wat package ke..??